Candidați în Diaspora

Alexandru Barbăroșie

Născut în 1974 în Anenii Noi, Republica Moldova. A fost fondatorul și managerul a mai multe compaii private din România și Republica Moldova. Este membru al Consiliului Politic Național al PLDM.

Mihai Voicu

A absolvit în 1993 Institutul de Construcţii Civile, Industriale şi Agricole Bucureşti, Facultatea de Construcţii Civile. A fost preşedinte al Organizaţiei Tineretului Universitar PNL (1991-1994), secretar general PNL (2001-2004), vicepreşedinte PNL (2004-prezent). A fost președinte al filialei PNL Dolj, în prezent fiind președintele filialei PNL Sector 1. Este deputat din anul 2004. A fost ministru, secretar general al Guvernului (2005-2006), ministru pentru relaţia cu Parlamentul (2006-2008) și Ministru delegat pentru mediul de afaceri (august - decembrie 2012)

Viorel Badea

A absolvit Universitatea Bucureşti, cu o Diplomă în ştiinţe filologice româno - italiene și are o diplomă în studii umaniste italiene la Universita’ per gli Stranieri Perugia. A fost secretar de stat în Guvernul României, Departamentul pentru Relaţiile cu Românii de peste Hotare (DRRH), Consilier al Guvernului României, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și Consilier la Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni. Din 2008 este senator în circumscripţia 43 Diaspora.