Candidați în județul Dolj

Giugea Nicolae

Profesor universitar și doctor în Științe agricole și silvice. A ocupat 2 mandate de prefect al județului Dolj, președinte de agenție guvernamentală și secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Stroe Ionut Marian

Președinte PNL Craiova și fost purtător de cuvânt al PNL între 2015 și 2016. Este deputat ales în 2008, iar din 2012 deține funcția de Șef al Delegației României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Absolvent al Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității din Craiova și Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul aceleiași universități.

Păsculescu Veta

Este de profesie inginer agronom, are 50 de ani, a condus în calitate de director filiala la ANIF - Îmbunătățiri Funciare Dolj, în perioada 2011-2012. Are un master în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor Craiova, experiență în administrația publică locală dobândită în calitate de consilier local și consilier județean.

Oprea Mario Ovidiu

Actual senator, 50 de ani, este membru PNL din anul 1990, numără 3 mandate în Parlamentul României, secretar în cadrul Biroului Permanent și fost lider al Grupului PNL din Senat. Pe perioada actualului mandat a înregistrat o activitate parlamentară concretizată în 50 de inițiative legislative. În ultimele 2 mandate, 14 dintre proiectele legislative la care a participat s-au transformat în legi.

Filipescu Răducu George

De profesie jurist, este consilier local în orașul Dolj. Este licențiat al Facultății de Drept - ,,Simion Bărnuțiu”, din cadrul Universității ,,Lucian Blaga” - din Sibiu. A lucrat în învățământul covăsnean, ca profesor, iar acum are propriul Birou de Mediator și consultanță juridică. Vorbește patru limbi străine: engleza, maghiara, germana, spaniola.