Candidați în județul Iași

Bodea Marius

Economist, 39 de ani, este Managerul Aeroportului Internațional din Iași. Are experiență în sectorul public și în mediul privat, fost prefect și subprefect al județului Iași între 2007 -2009.

Oprea Dumitru

Este doctor în științe economice și senator. Are o bogată activitate în mediul politic și academic, a fost rector al Universității "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi (Ianuarie 2000 - Martie 2008)

Alexe Costel

Are 33 de ani, este deputat în Parlamentul României și Doctor în Climatologie, Meteorologi al Universității Alexandru Ioan Cuza, Iași.

Alexandru Muraru

Are 33 de ani, este cercetător doctor, deținător al unei burse de studii la University of Utrecht (Olanda), Center for Advanced Holocaust Studies (Washington DC, S.U.A) şi a unei burse doctorale finanţate de Comisia Europeană prin programul POSDRU (2008-2011). Are două titluri de master în Istorie Românească şi Ştiinţe Politice, ambele în cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi.

Brătescu Liviu

42 de ani, doctor în istorie și cercetător științific la Institutului de Istorie „A.D. Xenopol” din cadrul Academiei Române, filiala Iaşi, profesor de istorie în învăţământul preuniversitar.

Laura Iuliana Scântei

40 de ani, notar public în cadrul Camerei Notarilor Publici București, a fost preparator universitar la Facultatea de Drept, Universitatea Petre Andrei - Iași (2001 - 2006). Are diploma de master - Școala Națională de Studii Politice și Administrative București.

Popa Mihaela

Este profesor, senator și a fost distinsă cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler de către Președinția României, în anul 2004.